Alléloppis

I stan nära oss har man börjat arrangera loppis i den långa allén, som sträcker sig genom staden, varje lördag hela sommaren. Ett fantastiskt arrangemang eftersom det inte kostar något att stå där. Man bara åker dit på morgonen och står där med sina saker tills man ledsnar eller affärerna i stan har stängt och folk åker hem igen. Värt att pröva tyckte vi och samlade ihop saker vi inte använder såsom babykläder, urvuxna skor och leksaker. Barnen var väldigt engagerade ett tag. Lite jobbigt var det dock att A började ångra sig och inte längre ville sälja sitt lejon med prassliga öron, bjällra i magen och pip i nosen. Eller att hon ville ha de gosedjur G hade bestämt sig för att sälja. Men på det stora hela var det ett lyckat arrangemang och alla tre barn fick en slant till lördagsgodis mm.

Tror ni det kommer någon köpsugen snart?

A hade rätta inställningen och tvekade inte att gå fram till potentiella kunder och demonstrera och förklara att hon och jag delade kassa men att det gick bra att ge henne pengarna.

Anledningen till att man har dragit igång detta är att man vill uppmärksamma på att vi inte behöver köpa nyproducerat hela tiden utan att mycket går att återanvända. Helt rätt! Vi fick sålt en hel del barnkläder som trots att de har varit utlånade i omgångar fortfarande är fräscha och fina.Söta jeans och jeansklänningar bl a som alltid känns rätt.

Vi kommer helt säkert att sälja ett par gånger till i sommar.

/Nette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s