Lavendelskorpor.

Har laddat ner ett fotoredigeringsprogram, äntligen, men det var inte det jag skulle skriva om. Idag har vi bakat G:s favoritkaka så ni som skyr vetemjöl och socker som pesten kan hoppa över inlägget eller bara titta på bilderna 😉 Receptet kommer från  Annas Örtagård, en bok som jag har haft i evigheter känns det som men som jag tycker mycket om. Där står det mesta man behöver veta om olika örter och kryddor och även hur man anlägger örtagården i olika stilar.

Vi har en hel del lavendel i trädgården, både i rabatterna och i kruka, och det är lite kul att göra något mer än att bara ta in och torka blommorna. Som att baka på  dem t ex. Och skorporna innehåller både mandel, hasselnötter och mörk choklad så lavendelsmaken blir inte så dominerande. Den bara anas och ger skorporna lite egen karaktär. Men så gott det blir 🙂

Skorporna avnjöts ihop med ett rosente som min mamma har köpt på en trädgårdsvisning här i trakten. Receptet kan fås på begäran. Bara att höra av sig så skickar jag det eller skriver ut det här på bloggen. För att få lite balans i sockerchocken bakade vi även frökex som jag har skrivit om här.

/Nette

Ps. Vad roligt det var att göra collage. Kommer nog bli fler såna här. Lämna gärna ett spår efter  dig här på bloggen så blir jag jätteglad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s