Lavendelskorpor.

Har laddat ner ett fotoredigeringsprogram, äntligen, men det var inte det jag skulle skriva om. Idag har vi bakat G:s favoritkaka så ni som skyr vetemjöl och socker som pesten kan hoppa över inlägget eller bara titta på bilderna 😉 Receptet kommer från  Annas Örtagård, en bok som jag har haft i evigheter känns det som men som jag tycker mycket om. Där står det mesta man behöver veta om olika örter och kryddor och även hur man anlägger örtagården i olika stilar.

Vi har en hel del lavendel i trädgården, både i rabatterna och i kruka, och det är lite kul att göra något mer än att bara ta in och torka blommorna. Som att baka på  dem t ex. Och skorporna innehåller både mandel, hasselnötter och mörk choklad så lavendelsmaken blir inte så dominerande. Den bara anas och ger skorporna lite egen karaktär. Men så gott det blir 🙂

Skorporna avnjöts ihop med ett rosente som min mamma har köpt på en trädgårdsvisning här i trakten. Receptet kan fås på begäran. Bara att höra av sig så skickar jag det eller skriver ut det här på bloggen. För att få lite balans i sockerchocken bakade vi även frökex som jag har skrivit om här.

/Nette

Ps. Vad roligt det var att göra collage. Kommer nog bli fler såna här. Lämna gärna ett spår efter  dig här på bloggen så blir jag jätteglad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s