Skördetider

Nu börjar det! På allvar! Nu kan man börja skörda det man har sått, satt, planterat och vårdat och bara hittat. Visst, visserligen har man kunnat äta sallad, rädisor, bär och annat ett tag men nu börjar man på allvar kunna bygga en hel måltid på det man hittar i landet. Plockar, skördar, tillagar och känner mig besläktad med Camilla Plum. Tillagningen igår började med att A och jag cyklade till skogen och hämtade kantareller, ja hämtade! Det gick knappt att sätta ner fötterna utan att trampa på några små svampar. Vi unnade oss att gallra de största, finns ingen anledning att skövla när det finns i sånt överflöd. Sedan plockade vi in potatis och örter från egna landet och kände oss rika.  Till fika blev det GI-paj med egna päron och lavendelskorpor. Givetvis med egen lavendel i.

Vår lyxiga måltid bestod, förutom kött, av kantarellstuvning, rostad färskpotatis i timjan- och vitlökssmör, smörstekta morötter med vitlök och persilja och kryddsmör till köttet, yummie. Mycket smör, inser jag nu. Kanske skulle skaffa egen ko. Ja, gott var det i alla fall.

/Hälsar en Nette som känner sig rik

En tanke på “Skördetider

  1. Amen hallåååååå vad gott!!! Smask smask!
    Jag vet inte om jag ska sätta lavendel vid persikan. Det är ju så nära köksträdgården att de nästan går ihop. Blir nog lite för nära. Iaf för samma lavendel, då får det vara en annan färg. Fast jag tror nog att jag tar det kring flaggstången när jag ska göra en rabatt där ist. Så får det bli gräs nertill och kanske blommor i jorden runt stammen 🙂 Ser framemot att se er kommande brunn 😉
    kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s