Peace

Länge har rosen Peace tillhört en av mina favoriter och för ett par år sedan köpte jag ett trepack rosplantor. För min inre syn såg jag hur dessa bokstavligen skulle kaskadblomma, riktigt vräka fram blommor och med en kraftig och frodig lavendelhäck i framkanten.

Hur blev det då? Jo, en planta dog första vinter, den andra vägrar blomma i år men den tredje…Vilka blommor! Så vackra. Om man dessutom tar många kort från olika håll kan man få det att se ut som om det är massa blommor och inte bara två.  Och lavendeln, ja den har förstått sin uppgift även om den är lite blygsam, men den kommer nog snart. Får pyssla om den här rabatten lite extra i höst och köpa ett par plantor till.

/Nette

4 tankar om “Peace

      • Finns det mer? Äh jag vet inte, har inte så bra koll på rosor. Har just börjat med det! Till höger om vår garageport har jag tänkt ställa en stege (tänkte snickra en och måla svart) och på den ska det få klättra något. En ros eller klematis. Det ska blomma mycket och länge och växa som ogräs. Har du något tips?

      • Vet inte om det finns mer. Är inte heller så bra på rosor. Har alltid trott att de får löss och är kinkiga, men vi köpte rosenbuskar för flera år sedan som håller sig jättefina och remonterar om man klipper bort vissna blommor. För två år sedan vågade jag mig på Peace och än lever två plantor. Min mamma hade en vit klätterros som verkligen blommade länge och växte som ogräs. Jag ska fråga henne vad den hette. Tyvärr doftade den inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s