Ugnsbakade grönsaker på saltbädd

Så himla gott! Jag har ätit det två dagar i rad till lunch. Först för att testa och sedan för att testa om det var lika gott andra gången. Det var det.

Man behöver till 4 personer

  • 4 gröna paprikor
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 scharlottenlökar
  • 1/2 dl riven parmesan
  • olivolja
  • salt,peppar,timjan

Sås:

  • 1dlcreme fraiche
  • 1 dl philadelphiaost
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och peppar

Man delar paprikorna och lägger dessa med skinnsidan neråt på en bädd av grovsalt. Lägg en halv tomat (i bitar) i varje paprikahalva, lite strimlad lök och vitlök. Baka i ugn i ca 30 minuter i 200 grader. Strö över parmesanosten och låt stå i ugnen i ytterligare 10 minuter. Droppa lite olivolja över och krydda med salt, peppar och timjan. Rör ihop såsen och servera med grönsakerna. Jag hade lövbiff till första dagen och grillad lax den andra. Funkade lika bra och det funkar säkert med kyckling också.

Ni måste prova. Receptet finns i LCHF för tjejer, supermaten på medelhavsvis skriven av Cathrine Schück och Lars-Erik Lissfeldt.

/Nette

 

 

 

 

En tanke på “Ugnsbakade grönsaker på saltbädd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s