Och på trädgårdsfronten intet nytt.

Eller? I går tog vi ett rejält röj i köksträdgården och rensade både i lådorna och i gångarna mellan. Det hade växt igen alldeles förfärligt i gångarna och vi hittade flera sniglar,  som låg och vilade i ogräset, när vi städade upp. Så onödigt tycker jag, att erbjuda sniglarna både kost och logi i köksträdgården. Men nu var det slut på det. Tanken är att det ska ligga markduk och gårdsgrus i gångarna men i väntan på en ekonomi att tala om ligger det på vänt så länge.

Och statusen i landet? Jo, där händer grejer må ni tro.

Salladen växer så det knakar. Vi hinner inte äta allt.

Andra palsternackan som skördas. Den här hamnade i en köttfärssoppa.

Squashen levererar med en hastighet jag knappt trodde var möjlig. Har redan skördat flera stycken.

Gurkörten som jag fick tidigt i somras har tagit sig och glädjer oss med fina blommor att pynta maten med.

Och har man sett på maken. Två plantor i jordgubbslådan blommar och den ena har två små bär på gång.

Jag köpte visserligen en senblommande sort för länge sedan men tappade bort den i mängden av andra plantor och efter det har vi rivit, rensat och gett bort plantor till höger och vänster så jag var rädd att den var borta. Men det var den inte. Revorna som den hade skjutit sparade jag i rensandet igår så kanske vi kan få varsin skål nyskördade jordgubbar nästa år så här års.

Nu väntar en lång dag i både stallet och i simhallen. Ha en skön söndag, ni andra.

/Nette

 

 

 

 

 

3 tankar om “Och på trädgårdsfronten intet nytt.

  1. Fick du gurkört utav mig eller glömde jag att ge dig? Jag tänkte iaf att du skulle fått! Men pass på, den försår sig helt galet!
    Så ni tänkte ha markduk… Vi ska ju sedan gräva bort gräset i köksträdgården och lägga bark. Tänkte ca 15 cm och jag hävdar att vi inte behöver duk då. Att skräpet kommer uppifrån. Har ingen duk på uppfart eller gångar och där det är ordentligt gjort växer nästan inget. Men sedan kan jag bli lite i valet och kvalet ändå! Nåja, vi hinner nog inte göra det på ett tag så jag kan ju fundera lite 😉

  2. Vad duktig du är… Vid den här tiden på året har jag helt kapitulerat när det gäller ogräset. I år har det nog varit värre än vanligt. vi skördar också massor av squash just nu. Vi har en (för oss) ny sort som har varit helt otrolig. De andra två sorterna gillar nog inte att det regnat så mycket. Rätt mycket har börjat ruttna. Men vi får nog så att det räcker och blir över ändå… : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s