Dressyr på olika nivå

Idag var det dags. Det var ett halvår sedan sist och första gången på Fighter. Dressyrträning, med andra ord. Vi har ju jobbat en del det sista, F och jag. Både med formen och konditionen och jag tyckte nog att vi började utvecklas till ett rätt tjusigt ekipage som kan gå fint i både trav och galopp. Typ såhär…

Och lite såhär…

Eller så gjorde vi inte det. Min tränare för dagen, Jenny, tog snabbt ner oss på jorden när vi sattes på utmaningen att rida sidvärtsrörelser i trav. Nog så svårt på ett vanligt halvblod. På en ganska otränad travkorsning fick kraven inte vara högre än att att vi gick just lite på tvären. Gångart, ren eller oren,fick komma i andra hand. Men till slut lossnade det men jag lovar…vi var båda helt slut efteråt, F och jag, och vi hade knappt styrfart till duschspiltan någon av oss. Svetten rann längs halsen på F och mjölksyran i mina lår och min bål satt kvar länge efter avslutat pass. Men nu har vi fått lite att bita i och även om vi inte kommer nå upp till bilderna ovan (som jag har lånat från angloarab.se) så ska vi i alla fall komma en bra bit dit. Den tjusiga hästen ovan heter Kilroy och är en angloarab som har debuterat i Prix St Georg. Likheterna mellan honom och F är nog endast färg, kön och höjd.

Efter att ha fått vila ett par timmar i boxen orkade F gå ner till sin hage igen. Tur det, för ett tag övervägde jag att hyra en gaffeltruck att köra ner honom på. Nu slapp jag den kostnaden. Imorgon tror jag att A får skritta ut på honom en tur medan jag går bredvid. Tror nämligen att både F och jag mår bra av en promenad dagen efter det tuffa passet.

Trötta hälsningar

/Nette

2 tankar om “Dressyr på olika nivå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s