Ömsom slit, ömsom flärd och tjusiga saker

Senaste veckan har minst sagt varit kaotisk och fullproppad med stallbestyr. F kastrerades förra tisdagen och första tiden såg allt bra ut och han såg pigg och fräsch ut. Det är viktigt att han hålls igång och det har varit både en och två promenader varje dag. Ovanpå det har jag vikarierat som ridinstruktör och vi har även haft ett barnkalas i stallet i Pyttelitens regi. I helgen blev dessutom F dålig och svullnade upp rejält i skrevet och fick hög feber så det känns som om jag har haft dygnet-runt-jour i flera dagar och jag har varit ute och gått med honom i timmar för att få ner svullnaden.

Men igår, när A kommit hem från skolan hoppade jag ur de leriga stövlarna, drog på mig lite fräschare kläder och så åkte vi in till stan för att besöka systrarnashus.. Systrarnas Hus är en butik som drivs av Åsa, vars ena dotter rider ihop med G. Igår var det nypremiär och nytt för hösten är att nu har flera egenföretagare gått ihop i butiken som ett kollektiv och det roliga är att jag känner flera av dem bl a från stallet. Vi har Lotta, möbeltapetsör, som driver Sytt och sött, Maria K som driver mariedaldesign, Maria S, vän till vänner, som driver klädmärket ullabutta och ett par entreprenörer till som jag inte känner.

Massor med fint fanns det i butiken och det sög ordentligt i habegäret. Det här kommer definitivt bli en favorit både när det gäller att handla till mig själv och när jag ska hitta presenter.

Idag var det stövlar på igen, träff med veterinär, och en häst satt på penicillin. Men nu mår F bättre igen, febern är på väg ner och G red honom en timme i paddocken medan jag pysslade i stallet. Nu ska jag bara våga sätta en kanyl i halsen på honom, F, så att han kan få hela penicillinkuren. Hua…läskigt. Tur att det finns sjuksköterskor som rider i stallet. Hjälp…

/Nette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s