Skrot eller fynd?

Vad är det egentligen som avgör om något är skrot eller fynd. Igår gick min man och hans syskon igenom saker efter deras farmor. En burk stod mitt bland alla saker. En grå, lite sliten burk som makens faster tänkt slänga. Den var ju så ful. Just denna burk blev föremål för förhandlingar och kompromisser. Både maken och hans syster ville ha den. Tack och lov avgick min man med segern. Jag tycker att burken är underbar. Ett riktigt fynd!

5 tankar om “Skrot eller fynd?

  1. Undrade själv också ordet – fick ingen träff i google översätt heller – men lavendelsskorpor låter ju så underbart. Har själv plockat flera glasburkar, men nu när det är så många kattar i huset är det nästan omöjligt att ha det framme tex. under ett ljus eller liknande. Har du ett bra recept för lavendelsskorpor? Jag har en efter L.Linderman – hon som målar alla dessa fina tavlor och är frelst med lavendel. Lite avåndsjuk är man också när man tittar bilder från hennes andra hem i Provence … suck … vill ha! Hur fixar man snabbt massa pengar? 😉

    Det där med att dela ut ting och tang efter någon som har avlidit. HURVAS! Efter att man var färdigt med delningen efter min mormor hade man gått genom en rättsprocess (Kvarlevande efter min döda moster mot resten av barnen efter mormor) som resulterade att man inte har någon kontakt med varandra – så otroligt onödigt och sorligt … som tur är ville jag bara ha min lilla kopp utan handtag och sedan gick jag genom saker som ingen ville ha … SKROT!!! … och hittade massa udda saker!!!! Typ gamla plåt kakburkar Fazer – med små tuppar, mortell, sockersax, slitna men riktiga bommullslakan, handduk med proderier … så glad jag var – och så glad vad resten av släkten när de blev av med skrotet 😉

    Kramelikram – HippHurra för oss skrotälskare – ha en bra dag! Nu skall jag ut och ta en promenad med kameran. Det är så vackert ute nu med rimmfrost och allt!

    • Efter att ha googlat lite får jag fram att texten betyder torkade lavendelblommor. Kanske man samlade i burken för att fylla doftpåsar med, vad vet jag. Lägger ut ett recept på skorpor lite senare. Jag har ett från Anna Bergenströms bok Örtagården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s