Behålla inre frid, inte så lätt alltid

Jag råkade ut för nåt helt onödigt igår eftermiddag. Jag hade gått tidigare från jobbet och tagit ett tåg som gick 40 minuter tidigare än mitt vanliga. Jag skulle nämligen träffa man och dotter för att köpa de sista julklapparna. Sen skulle vi till stallet och hjälpas åt med Fighter. Väl framme vid min station står jag vid dörren på tåget och väntar på att den ska öppnas. Och väntar. Och väntar…inser att den inte öppnas och rusar genom tåget till nästa dörr, men försent. Tåget hade redan börjat rulla. Panik!

Tydligen är det fel avstånd mellan perrong och fotsteg och då öppnas inte dörren. De flesta lokförarna vet om detta och stänger av fotstegen i Alingsås, men lokföraren som körde igår var ny på sträckan. Den hjälpsamme tågvärden på tåget hjälpte till att beställa en taxi från nästa station och det kändes ju bra. Men…den kom inte. Jag väntade och frös, frös och väntade. Hungrig. Kissnödig. Arg. Ledsen. Gråtfärdig.

Jag fick uppbåda all min inre frid när jag frågade varje taxi som kom om den var beställd av SJ fast jag helst hade velat skrika ” jag skiter i vem du ska hämta, kör mig till Alingsås! NU! Fast det hade ju inte hjälpt direkt. Chaufförerna hjälpte till så gott de kunde för att ta reda på vilket bolag som hade körningen och lånade mig deras telefon eftersom min egen höll på att dö.

Till slut kom min taxi. Då hade jag väntat i fyrtio minuter. Så istället för att komma hem lite tidigare kom jag hem en och en halv timme senare. På en fredag. Så det bidde ingen julklappsshopping för mig och ingen ridning. Men snälla M följde med till stallet och hjälpte till med att göra rent och att lägga fram mat till Fighter.

Så det var verkligen en prövning i ” det är inte hur man har det, utan hur man tar det”.

20121222-223156.jpg

Och jag tyckte att jag klarade det rätt bra. I morgon blir det lite energiboost med det årliga julbadet hos svärföräldrarna. Så sköööönt 🙂

/Nette

En tanke på “Behålla inre frid, inte så lätt alltid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s