I stallet

En stor del av min fritid lägger jag i stallet. Jag har ridit sedan jag var 10 år gammal och har under hela mitt liv älskat hästar. Jag är utbildad ridledare och har jobbat inom både hopp-, trav-, och galoppstall och på ett stuteri för islandshästar under en period efter gymnasiet.  Jag har haft egen häst som jag fick sälja när första barnet kom. Efter att ha haft ridning på sparlåga under ett par år tog det fart igen på riktigt när mina barn började rida på en ridskola, www.pyttelitens.se  och jag började som medryttare i stallet. Idag rider jag två hästar regelbundet och drömmer om att kunna köpa en D-ponny eller liten häst till familjen när barnen blivit lite större och längre. Nedan kommer en liten presentation på de individer som känns som en del av familjen:

Fighter

Fighter

Fighter är den jag rider mest. Han är en hingst född 2004. Mamman är travare och pappan är korsning med bl a arab. Fighter saknar helt och hållet hingstmanér utan är mer som en snäll och glad farbror som älskar att bli pysslad med och snällt låter sig ledas ut till hagen av min 10-årige son. Ibland kan han dock protestera om det blir jobbigt genom att bocka eller lätta lite fram. Jag lånar honom ofta till att träna hoppning på och det han saknar i samlingsförmåga p g a sitt travararv tar han igen i fart 🙂

Tequila

Tequila

Tequila

Tequila är en mycket energisk dam född 2004. Henne rider jag dressyr på en gång i veckan för min egen skull då hon är väldigt lyhörd, kunnig och kräver total närvaro av sin ryttare. Slutar man rida och börjar tänka på annat hittar hon på egna övningar. Hon blev lokalkändis i byn 2010 då hon på eget initiativ beslöt att delta i elitloppet i cykling som passerade hennes hage. Tack och lov kom ingen till skada och efter en kilometer kunde hon plockas av banan. Bilden hamnade på förstasidan i Alingsås Tidning.

Ronja

Ronja och G

Ronja är en B-ponny som är utbildad och tävlad ganska högt i både dressyr och hoppning. Henne lånar vi då och då för att kunna rida ut ihop, sonen och jag. Hon är en pigg och snäll 16-åring som nu är läromästare åt ridlärarens son i stallet.

Blixten Mc Queen

Blixten och G

Blixten är ridskoleponny på Pyttelitens men han fungerar också som G:s träningshäst som vi får låna när det är extraträning och tävling.

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s