Trappkatt

Herregud! I veckor har vi stirrat på vår lilla Miss Marple, som har gått med magen i vädret i väntans tider. Hållt koll på henne, inte låtit henne vara ute för länge och hålor på. Bäddat i en stor låda och visat henne. Alla våra honkatter har fött i vårt sällskap. Även hon, tidigare.
I måndags var det en lång dag för mig med jobb och stall. Barnen var hos morfar och maken befann sig med jobbet i Norge. Och ingen höll koll på Miss Marple. Som var borta. Hela måndag natt. Hela tisdagen. Tills hon kom fram på kvällen, märkbart slankare.
Jaha, det var bara att ge sig ut att leta. Nånstans måste det ligga några nyfödda. Miss Marple gick med, nyfiken och intresserad av vår aktivitet. Och till slut hittade vi dem. Under grannens trappa, en rejäl trappa, helt omöjlig att komma in under om man inte är en ganska liten katt.
Det slutade med att vi fick ringa semesterfirande grannen och be att få bryta upp trappan lite försiktigt så att vi kunde lyfta fram de små liven.

Nu ligger de tryggt i lådan vi bäddade, inne i ena sonens rum. Mamman är nöjd, vi är nöjda och grannens trappa är noggrannt lagad.

 

SavedPicture-2013628101224.jpg

SavedPicture-201362810122.jpg

/Nette

En tanke på “Trappkatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s