Hallstorp Björkhem

Kanske är ni nyfikna på att titta in hos mig. Vi köpte vårt hus 1998 och det var i ett bedrövligt skick. Men vi letade efter ett hus byggt före 1950 sm vi kunde forma som vi ville och det har vi verkligen gjort. Jag berättar på vägen.

Välkommen in

Entrén och farstun byggdes för ca 10 år sedan. Tidigare var här bara en liten farstu på 1 x 1 meter, helt opraktisk och ful. Den revs och vi byggde en ny, lite större. Dörrar från Hus till Hus utanför Alingsås.

Farstun

Som sagt, det här rummet är ca 10 år gammalt. Vi har försökt implementera det i husets övriga stil och många blir jätteförvånade när vi berättar att det är ett nybygge. Färgerna går i gult och grönt, färger som vi hittade på gamla lister och spontbrädor när vi renoverade och som vi lät leva vidare i ny form. Fortfarande tycker jag att de är jättefina. Pärlspont i taket och en bit upp på väggarna, klinker på golvet.

Hallen

Här är inget sig likt. Där databänken hänger var förut ett badrum. Man fick gå i en smal gång för att ta sig till trappan vid fönstret. När vi skulle göra om golven nere rev vi badrummet som var byggt som en låda i rummet och fram kom en hall som var helt otroligt fin i propotioner och harmoni. Murstocken hade varit dold bakom masonitskivor. Vi plockade fram den och satte in en kamin med kokplatta. Vi satte in en ny gästtoalett under trappan istället. I fönstret hänger mormors överlakan och vi har även samlat glasflaskor som vi har hittat i jorden på tomten där. Tidigare låg det en plastmatta här och det var ohyvlade brädlappar som lister. Nu är grunden urgrävd och ny makadam och isolering ligger under trägolvet.

Fortsättning följer senare…

1 kommentar

En tanke på “Hallstorp Björkhem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s