Mariedal design

Igår tittade vi in hos min vän Maria i hennes showroom där hon bl a säljer ut produkter som inte går vidare till återförsäljare och andrasortering. Maria driver Mariedal design och de designar, stickar och producerar alla produkter i Alingsås. Kläderna tillverkas i ren ull och ska således helst inte tvättas utan hängas ut på kvällen och skakas på morgonen, som en fårfäll. Nu har hon dessutom fått in ett parti provträskor från Anna Nordin. Jag älskar träskor och jag älskar Mariedals stickade saker. Så sagt och gjort. Vi åkte dit efter att ha försäkrat oss om att Maria var hemma och ville öppna åt oss.

 Hittade denna omlotttröja som är så skön, så skön. Man kan ha den till allt, eller som Maria sa; De tar inte åt sig någon lukt så man kan ha kläderna både i stallet och på restaurangen samma dag. Bara att piffa upp med ett halsband på kvällen ;). Själv ser man Maria dagligen i egenproducerade kläder i stallet. ” Ja, det är ett provplagg som jag testar för att se om det är skönt nog att satsa på” är hennes förklaring när vi påpekar hennes exklusiva vanor.

Sedan köpte jag lite andra bra-ha-saker. En bricka och lite glasunderlägg.

Lite suddiga bilder men det är en virkad yta som sedan laminerats på ett träunderlägg. Jag fick sex stycken när jag fyllde trettio och nu passade jag på att komplettera upp med några till plus brickan. De här tillverkas inte längre men Maria hittade en kvarglömd kartong när hon städade och säljer ut för en liten peng.

Sedan var det en sak till som fick åka med hem men det kan jag inte visa förrän i morgon 😉

/Nette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s